Vrachtwagen DAF MDI logistics

MDI logistics heeft in totaal 4 nieuwe vrachtwagens aangeschaft, wederom 3 nieuwe vrachtwagens ter uitbereiding van de capaciteit en 1 nieuwe ter vervanging. De types die zijn aangeschaft zijn; DAF FT CF:4×2 trekker, 400 pk, Euro6 motor, automaat en SpaceCab. De eerste 2 vrachtwagens zijn afgelopen week bezorgd door Sent Waninge Zwolle en in april worden de volgende 2 afgeleverd. Er is om meerdere redenen voor het merk DAF gekozen, belangrijke waarden die we in onze beslissing hebben meegenomen zijn veiligheid en efficiëntie van de vrachtwagens.

Veiligheid
Standaard is de nieuwe CF uitgerust met verschillende veiligheid- en chauffeurs ondersteuningssystemen. Veiligheid voor onze chauffeurs en andere verkeersdeelnemers staat voorop! De belangrijkste passieve-veiligheidsvoorziening van de nieuwe CF is de superieure stabiliteit, die wordt bereikt door het robuuste en lichtgewicht chassis. De cabine van de CF heeft het grootste glasoppervlak in zijn klasse, dit alles voor een goed zicht. Ook de lage cabine draagt bij aan een perfect overzicht, net als de zorgvuldig geplaatste spiegels.


Schoon, zuinig en efficiënt
De CF heeft instrumentenpaneel dat informatie geeft over voertuig- en motorfuncties. De DAF Driver Performance Assistant (DPA) is standaard en helpt onze chauffeurs om zo zuinig mogelijk te rijden. Via de moderne kleurendisplay wordt de chauffeur geïnformeerd over brandstofverbruik, remgedrag, de mate van anticiperen op verkeerssituaties en over het optimale schakelmoment. Handig zijn tips voor brandstofbesparing, optimaal gebruik van de motorrem en het belang van onder  andere  de  juiste  spoilerafstelling  en  bandenspanning.  De  PACCAR  Euro-6


Motor DAF CF MX-11

motoren voor de nieuwe CF zijn schoon én efficiënt. Gewicht is bespaard en motor en uitlaatgasnabehandeling werken optimaal samen dankzij intelligente sensoren en software. Het resultaat: uitstekende prestaties en tegelijk een voortreffelijk brandstofverbruik.

Bij deze nieuwe trekkers zijn ook nieuwe opleggers besteld. De opleggers zijn 3-assige kasten trailers en hebben 2,5 ton D’Hollandia laadkleppen.