Laarman Koeriers MDI logistics

MDI logistics uit Nieuwleusen neemt per 1 april 2013 een groot deel van de chauffeurs en vrachtwagens van Laarman Koeriers en Sneltransport uit Dalfsen over. MDI logistics kende al een zeer nauw samenwerkingsverband met Laarman, waardoor er meerdere malen per week aan duizenden adressen in Nederland werden geleverd. Van Groningen tot Maastricht, van Rotterdam tot Doetinchem.


De eerste gesprekken over een overname dateren van juli 2012. Laarman groeide mee met MDI logistics. Het merendeel van de vrachtwagens van Laarman rijdt voor MDI logistics. “Een overname was dan ook logisch”, zegt directeur-eigenaar Bart Laarman. Zeventien chauffeurs, drie andere medewerkers en zeventien vrachtwagens gaan over naar MDI logistics. Alle medewerkers behouden hun arbeidsvoorwaarden. Laarman Koeriers en Sneltransport blijft met 2 vrachtwagens en busjes actief als flexibel vervoerder en kan, als dat nodig is, opschalen door gebruik te maken van het logistieke netwerk van MDI logistics. “Voor onze overige klanten verandert er in feite dus niets” vertelt Laarman. In onderzoek met de Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport (EVO) bleek dat het rendabel voor MDI logistics is.

Financiële details over de overname worden niet bekend gemaakt. MDI logistics levert voor Mol diervoeding bijna alle bekende merken, waaronder Kitekat, Pedigree, Whiskas, Eukanuba, Beaphar, Cesar en Sheba. De overname wordt effectief per 1 april 2013. Schrijvers: “Wij bedanken Laarman voor de uiterst prettige, betrokken en nauwe samenwerking de afgelopen jaren. Die samenwerking is overigens met deze overname nog niet ten einde. We zijn daarnaast blij dat we deze stap met onze logistiek kunnen zetten.”